Уроки дитячої безпеки

 

Серія занять  для батьків (опікунів, піклувальників),  які хочуть захистити свою дитину від небезпек, які можуть статися з дитиною вдома, на вулиці, в школі, та інтернет-просторі; Для батьків(опікунів, піклувальників), які не знають точного та правильного алгоритму дій; Для батьків (опікунів, піклувальників) які хочуть вберегти дитину від сексуального зловживання.

Тривалість занять залежить від віку дитини і складає  45-60 хв.

Заняття проходять в цікавій для дітей формі та мають ігрові завдання, де діти мають змогу відпрацювати отримані знання на практиці.

Заняття проводить кваліфікований  дитячий психолог Будавіцька Ірина (член Української спілки психотерапевтів, член Української асоціації Транзакційного Аналізу).

 

Перший блок занять для діток віком 5-7 років

1 заняття. Мені зустрівся незнайомець .  Що робити, якщо  незнайомець просить допомоги, пропонує послуги та солодощі, запрошує сісти в машину, обіцяє показати іграшки у себе вдома. Чи можна відрізнити небезпечного незнайомця від доброго?

2 заняття. Я сам удома. Що робити, якщо хтось стукає, дзвонить у двері,  якщо дзвонить телефон і запитують, чи вдома батьки? Що мені робити, якщо я вдома сам, а в замочну скважину хтось вставляє ключ? Чим самому можна гратися, які предмети небезпечні?

3 заняття. Моя безпечна прогулянка 1. Що робити, якщо загубився в супермаркеті, в розважальному центрі, на вулиці, в натовпі людей? Небезпечні знахідки на майданчику – які вони і що з ними робити? Де можна гратися, а де — ні?

4 заняття. Моя безпечна прогулянка 2.  Куди бігти, якщо погода стає небезпечною? Що я маю зробити, якщо раптом починається гроза, град або ураган, а поруч немає дорослих?

5 і 6 заняття. Я вчуся захищатися!   Мій особистий простір і інтимні зони тіла. Моє тіло – тільки моє! Добрі і погані дотики. Небезпечні секрети – що не можна тримати у собі, а обов’язково треба розказати мамі, татові, або дорослому, якому довіряєш.

7 заняття для батьків.  Як говорити з дитиною про інтимні частини тіла? Прості бесіди із дитиною, які допоможуть вберегти її від сексуального насилля.

Курс із 7 занять коштує 1750 грн. (250 грн/заняття) при оплаті одразу.

Окреме (чи окремі заняття будуть коштувати 300 грн/заняття).

Заняття будуть проходити по четвергам  з 16.30

Попередній запис за телефоном 068-253-83-82 Юлія, адміністратор курсів (або можна написати у вайбер за цим номером)

 

Другий блок занять для діток віком 7-10 років

1 заняття. Мені зустрівся незнайомець .  Що робити, якщо  незнайомець просить допомоги, пропонує послуги та солодощі, запрошує сісти в машину, обіцяє показати іграшки у себе вдома. Чи можна відрізнити небезпечного незнайомця від доброго?

2 заняття. Моя безпечна прогулянка. Що робити, якщо загубився в супермаркеті, в розважальному центрі, на вулиці, в натовпі людей? Небезпечні знахідки на майданчику – які вони і що з ними робити? Де можна гратися, а де — ні?

3 заняття. Мій безпечний інтернет.  Що робити, якщо в соціальних мережах до мене проситься новий друг, просить мої фотографії або повідомити особисту інформацію (ім’я, адресу, імена батьків).Що робити, якщо мій інтеренет-друг запрошує мене на реальну зустріч?

4 заняття. Мої безпечні відносини з однолітками. Що робити, якщо мене дражнять у дворі? «Психологічні кордони»—що це, навіщо?        Як домовитись із дітьми словами, а не кулаками?

5 і 6 заняття. Я вчуся захищатися!   Мій особистий простір і інтимні зони тіла. Моє тіло – тільки моє! «Правила трусиків».  Добрі і погані дотики. Небезпечні секрети – що не можна тримати у собі, а обов’язково треба розказати мамі, татові, або дорослому, якому довіряєш.

7 заняття для батьків.  Як говорити з дитиною про інтимні частини тіла? Прості бесіди із дитиною, які допоможуть вберегти її від сексуального насилля.

Курс із 7 занять коштує 1750 грн. (250 грн/заняття) при оплаті одразу.

Окреме (чи окремі заняття будуть коштувати 300 грн/заняття).

Заняття будуть проходити по четвергам  з 16.30

Попередній запис за телефоном 068-253-83-82 Юлія, адміністратор курсів (або можна написати у вайбер за цим номером)

 

 

Третій блок  — тренінги для дітей 10 – 14 років

 

Тренінг «Секрети  Антибулінга»  (Тривалість: 1,5 год.)

На тренінгу ми дамо відповіді на такі питання:

Що таке кордони людини та їх порушення? Що робити, якщо твої кордони порушує одноліток або доросла людина, вчитель?

Емоційна та цивілізована реакція на порушення кордонів. Як це виглядає? Як приборкати власні емоції і дати відсіч спокійно та впевнено? Що робити, якщо ти сам порушив кордони іншої людини?

Що таке булінг? Як його розпізнати?

Що робити, якщо в класі є булінг? Що може клас або ініціативна група в класі? Що може вчитель? Що можуть батьки?

Що може Закон проти булінгу та як він працює? Де можна отримати консультацію щодо Закону?

Що можеш ти сам? Фізичний булінг: як впізнати та реагувати? Словесний булінг: як відрізнити жарт від цькування? Кому вірити, якщо тобі боляче, а кривдник каже: «я пожартував, що ти за ніжна фіалка»? Як реагувати на цькування?

Як бути, якщо тобі потрібна порада або допомога? До кого звернутися й якими словами почати розмову? Чи то справді «дорослі не зрозуміють, бо за їх часів не було булінгу»? (ні, це міф)

Що робити, якщо ти є свідком булінгу: як можна підтримати скривджену людину та зламати вертикаль «кривдник-жертва»? Яка підтримка була б доречна саме тобі.

 

 

Тренінг «Безпечний інтернет»  (Тривалість: 1,5 год.)
Вітається присутність батьків.

Які загрози можна зустріти в інтернеті? Як обманюють інтернет-злодії?

Кібербуллінг — що робити і як реагувати на погрози чи образи?

Кібер-шахрайство — як захиститися?

Грумінг — серйозна загроза. Хто може приховуватися за красивим аватаром?

Віруси і трояни – що це і як запобігти? Які сайти краще не відвідувати?

Приватність у соціальних мережах: яку інформацію краще приховати?

Безпека нових знайомств в інтернеті.

Небажаний і небезпечний контент.

Практиче завдання з розв’язання кейсів (заданих проблемних ситуацій)

Тренінг «Безпечний інтернет» допомагає дітям навчитися замислюватись перед тим, як вчиняти різні дії в інтернеті, перевіряти інформацію, що надходить з мережі, оцінювати ризики і можливості. Знання, отримані під час цього тренінгу допоможуть дитині захистити свою гідність і благополуччя родини від посягань зловмисників різного роду.
Вартість блоку із двох тренінгів складає 800 грн.

Попередній запис за телефоном 068-253-83-82 Юлія, адміністратор курсів (або можна написати у вайбер за цим номером)

 

Рекомендуємо батькам відвідувати заняття разом із дітьми.

Завдяки заняттям і тренінгам батьки «познайомляться» із своїми дітьми, зможуть налагодити взаємодію через гру та вправи, що дасть позитивні емоції, здружить батьків і дітей в спільному навчанні та зробить ваші стосунки емоційно теплими та близькими.

Після тренінгу батьки отримають інформацію на електронну пошту з корисними нагадуваннями  і порадами.

Заняття будуть проходити по четвергам з 16.30 за адресою м. Черкаси, вул. Благовісна 262, затишний офіс за «Чайним Домом» 1-й поверх.

 

Записатися на курс або тренінг можна за телефоном 

068-253-83-82;

093-504-25-85; 

 (0472) 37-00-75

Можете також написати нам на e-mail: navchannja2019@gmail.com або вайбер 086-253-83-82

 

 

↓Повний перелік актуальних курсів, семінарів та тренінгів нашої організації дивіться за посиланням нижче↓

Повний перелік актуальних курсів нашої організації

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *